09 august 2020, 11:30 Sănătate views 15312
Pericolele necunoscute din paharul cu vin
Foto: incomemagazine.ro
09 august 2020, 11:30 Sănătate views 15312

Pericolele necunoscute din paharul cu vin

Vinul este cunoscut pentru virtutile lui, dar, in egala masura, el provoaca probleme neasteptate de sanatate. Printre altele, stiati ca un pahar de vin consumat in fiecare seara ataca dintii?

Vinul alb, deosebit de acid ataca dintii: smaltul, invelisul protector de calciu, incepe sa se deterioreze. Acidul subtiaza smaltul, slabindu-i structura. Acest lucru poate conduce la expunerea nervilor. De aici si pana la durerile sacaitoare nu mai e decat un pas, scrie 7sur7.be.

Expertii recomanda o clatire frecventa a gurii. In plus, pentru diminuarea aciditatii, doctorul britanic Henry Clover ii sfatuieste pe amatorii de vin sa puna un cub de gheata in pahar. "Acest lucru dilueaza efectele nocive", sustine expertul in paginile cotidianului Daily Mail.

Alt rau provocat de vin? Decolorarea. Vinul rosu si cafeau sunt responsabile de petele care apar pe dinti. E adevarat, ele dispar odata cu periajul dintilor. Dar un periaj prea insistent deterioreaza smaltul. Iar daca petele sunt prea mari, singura solutie este tratamentul de albire.

Alcoolul deshidrateaza corpul si gura. Cu cat consumi mai mult vin, cu atat gura pare mai uscata. Ori, saliva ajuta la combaterea bacteriilor din gura. Daca ea este prea uscata, micro-organismelel prospera, atacand placa dentara si conducand la aparitia cariilor.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

vin , pericol , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.