05 martie 2014, 16:33 Sănătate views 7717
Lista medicamentelor compensate pentru copii va fi extinsă
Foto: tv7.md
05 martie 2014, 16:33 Sănătate views 7717

Lista medicamentelor compensate pentru copii va fi extinsă

Ministerul Sănătăţii îşi propune, în următorii 3-5 ani, să includă pe lista de medicamente compensate majoritatea substanţelor necesare pentru supravieţuirea copiilor născuţi prematur. Despre aceasta a anunţat viceministrul sănătăţii, Mihai Ciocanu, la o conferinţă de presă.

În prezent medicamentele compensate acoperă 80% din necesarul pentru tratamentul bolilor cronice la copii. Autorităţile intenţionează să atingă o acoperire de 100%. Mihai Ciocanu a declarat că dificultăţile financiare nu permit extinderea imediată a listei medicamentelor compensate, însă a dat asigurări că acest subiect este în vizorul autorităţilor.

Pentru îngrijirea unui copil născut prematur şi aducerea acestui la o masă corporală suficientă pentru supravieţuire e nevoie de îngrijiri medicale pe o perioada de 2 luni, iar costul medicamentelor necesare se cifrează la 200 de mii de lei. Anul trecut, în Moldova s-au născut prematur în jur de 1700 de copii.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

sanatate , medicamente , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.