05 martie 2014, 16:33 Sănătate views 7819
Lista medicamentelor compensate pentru copii va fi extinsă
Foto: tv7.md
05 martie 2014, 16:33 Sănătate views 7819

Lista medicamentelor compensate pentru copii va fi extinsă

Ministerul Sănătăţii îşi propune, în următorii 3-5 ani, să includă pe lista de medicamente compensate majoritatea substanţelor necesare pentru supravieţuirea copiilor născuţi prematur. Despre aceasta a anunţat viceministrul sănătăţii, Mihai Ciocanu, la o conferinţă de presă.

În prezent medicamentele compensate acoperă 80% din necesarul pentru tratamentul bolilor cronice la copii. Autorităţile intenţionează să atingă o acoperire de 100%. Mihai Ciocanu a declarat că dificultăţile financiare nu permit extinderea imediată a listei medicamentelor compensate, însă a dat asigurări că acest subiect este în vizorul autorităţilor.

Pentru îngrijirea unui copil născut prematur şi aducerea acestui la o masă corporală suficientă pentru supravieţuire e nevoie de îngrijiri medicale pe o perioada de 2 luni, iar costul medicamentelor necesare se cifrează la 200 de mii de lei. Anul trecut, în Moldova s-au născut prematur în jur de 1700 de copii.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

sanatate , medicamente , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
728 locuitori

Pivniceni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Pivniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Dondușeni și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Pivniceni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.