27 ianuarie 2024, 12:30 Sănătate views 46068
Cea mai eficientă protecție împotriva cancerului
Foto: zdorovye-zdorovo.com
27 ianuarie 2024, 12:30 Sănătate views 46068

Cea mai eficientă protecție împotriva cancerului

O cană de ceai de muşeţel pe zi ar putea ţine departe cancerul, potrivit cercetătorilor. Ceaiul conţine apigenină, o substanţă care lasă celulele canceroase fără "superputerile" lor.

Experţii de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit că apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de la sîn de a trăi mai mult decît celulele normale, oprind răspîndirea lor şi făcîndu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.

Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sînt cele mai abundente surse de apigenină, dar ea se mai găseşte în multe alte fructe şi legume din dieta mediteraneană.

Apigenina, care funcţionează şi ca anti-inflamator, funcţionează într-o modalitate care sugerează că şi alţi nutrienţi ar putea avea efecte similare în îndepărtarea cancerului. Ea ajută proteinele să corecteze anormalităţile din ARN, care sunt responsabile pentru circa 80% din tipurile de cancer.

"Acum ştim că trebuie să mîncăm sănătos, dar în cele mai multe cazuri nu ştim de ce trebuie să facem asta exact. Aici vedem că efectul benefic asupra sănătăţii este atribuit acestui nutrient, cu mare impact asupra proteinelor. Apigenina restabileşte profilul normal în celulele canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la Universitatea de Stat Ohio.

Cercetătorii au descoperit că apigenina poate opri celulele canceroase să îşi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testează dacă alimentele modificate pentru a conţine anumite doze de apigenină pot preveni cancerul la şoareci.

Sursa: www.romaniatv.net

Cuvinte cheie:

sfat , boala , cancer , ceai , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.