18 ianuarie 2018, 11:45 Sănătate views 13440
Oamenii de știință: țigările moderne sînt mult mai periculoase decît acum 50 de ani
Foto: informing.ru
18 ianuarie 2018, 11:45 Sănătate views 13440

Oamenii de știință: țigările moderne sînt mult mai periculoase decît acum 50 de ani

Oamenii de știință au efectuat un studiu al țigărilor și au constatat că țigările contemporane au devenit mult mai periculoase pentru sănătatea umană.

Primul studiu a fost realizat în 1964, atunci oamenii fumau mai multe țigări, dar riscul dezvoltării de cancer pulmonar era mai mic.

În compoziția țigărilor moderne au fost depistate substanțe cancerigene și diferite rășini. Anume ele afectează în mod negativ organismul uman și sînt cauza apariției cancerului.

În raportul său din ianuarie 2014, medicul șef sanitar al SUA, Boris Lushnyak, de asemenea, vorbește despre o serie de alte boli, cum ar fi tuberculoza, impotența, imunitatea slăbită, etc. Iar fumătorii pasivi sînt amenințați de moartea din cauza accidentului vascular cerebral, se spune în raport.

De notat faptul că, recent, oamenii de știință au demonstrat că țigările electronice nu sînt mai puțin nocive pentru organismul uman decît cele obișnuite.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

fumatul , sanatate , om , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.