05 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5011
05 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5011

Moldoveanul Ruslan Soltanici a ocupat locul patru la Touquet, Franţa


Foto: trm.md

Maestrul internaţional Ruslan Soltanici s-a clasat pe locul patru la turneul de şah de categoria A de la Touquet, Franţa.

El s-a situat pe acest loc printre 52 de participanţi după ce a totalizat 6,5 puncte din 9 posibile. ”Mi-a reuşit un finiş în forţă. Am obţinut trei victorii din trei posibile şi asta la orice turneu este important. În fond, sînt satisfăcut de evoluţia mea, pentru că i-am lăsat în faţă doar pe trei mari maeştri internaţionali, care au coeficienţi ELO mult mai înalţi decât al meu”, a declarat Ruslan Soltanici.

ELO-ul lui Soltanici este egal cu 2388 puncte. Primii trei clasaţi, în ordine, Aloyzas Kvenius (Lituania), Serghei Fedorciuk (Ucraina) şi Jean-Mark Degraeve (Franţa) au, respectiv, 2511, 2656 şi 2588 puncte.

Referitor la programul competiţional până la finele anului, jucătorul a declarat că probabil va evolua la un concurs intern. ”În viitorul apropiat planific să mai particip la un turneu, care va avea loc la Chişinău”, a adăugat maestrul internaţional.

Ruslan Soltanici a câştigat anul curent turneul ”Cupa Independenţei”, memorialul ”Tudor Scripcenco”, este membru al selecţionatei moldovene, transmite Moldpres.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turneu , șah , Franta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.