04 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5659
04 noiembrie 2013, 10:11 Sport views 5659

Selecționata Moldovei de rugby masculin, locul 30 în lume


Foto: jurnal.md

Federația Internațională de Rugby (IRB) a dat publicității clasamentul mondial pentru luna precedentă. Echipa națională masculină a Moldovei ocupă locul 30 din cele 100 de formații cuprinse în acest top.

Selecţionata Moldovei de rugby a început pregătirile pentru meciul cu Suedia din cadrul Cupei Europei pe Natiuni. Din lotul „haiducilor" va lipsi Dumitru Arhip. 

Cel mai bun rugbist moldovean al anului trecut este accidentat şi nu va putea juca. În prima săptămînă a cantonamentului vor lipsi jucătorii care evoluează peste hotare. Stranierii se vor alătura lotului la 4 noiembrie. Şi-au confirmat prezenţa Vadim Cobîlaş, Oleg Prepeliţă, Sergiu Castraveţ şi Maxim Gargalîc. Ultimul evoluează la o echipă din Franţa, scrie jurnal.md.

Meciul Moldova - Suedia se va juca la 9 noiembrie pe stadionul Dinamo din capitală. Partida va începe de la ora 12.00. 

Moldova ocupă locul 3 în grupa 1 B. Există probabilitatea ca "haiducii" să termine anul pe primul loc, dacă vor bate atît Suedia cît şi Germania, iar ultimii vor pierde şi cu Polonia. În 2014 Moldova mai are de disputat 3 meciuri. 

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

rugbi , moldovenii , top , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.