27 august 2022, 09:45 Sport views 1332
Boxul Profesionist din Moldova: Începe turneul Wise Boxing Grand Prix
27 august 2022, 09:45 Sport views 1332

Boxul Profesionist din Moldova: Începe turneul Wise Boxing Grand Prix

În ziua de 28 august, în Moldova, va fi lansată seria de turnee Wise Boxing Grand Prix, care sînt menite să promoveze dezvoltarea boxului profesionist în țara noastră și formarea tinerilor boxeri profesioniști, transmite boxing.md.

Turneul se va desfășura sub egida Federației de Box din Moldova și va fi susținut de compania de promovare Wise Management.
Potrivit vicepreședintelui său Stanislav Cornei, primul turneu din seria Wise Boxing Grand Prix va se va desfășura pe 28 august, la clubul sportiv Fight Club Serghei Morari, din Chișinău, str. Vadul-lui-Voda 21/3. Începutul la ora 17:00. Intrarea este liberă.

După cum a menționat Stanislav Cornei, noul format al turneului care se lansează este foarte interesant și se deosebește de turneul obișnuit de box prin faptul că în cadrul acestui turneu Wise Boxing Grand Prix va avea loc o competiție pentru Marele Premiu pentru categoria de greutate de 69 kg, în care vor participa opt sportivi, împărțit în două grupe, cîte patru boxeri.

"Într-o grupă, ca în fotbal, un boxer luptă trei lupte în decurs de trei luni cu fiecare. Conform rezultatelor, dacă, de exemplu, are trei victorii, atunci merge în finală, unde se va întîlni cu un alt cîștigător al grupul, și cei doi boxează deja în cadrul unei lupte din șase runde. Taxa va fi de 10.000 de lei. Vrem să dezvoltăm, puțin cîte puțin, boxul profesionist. Chiar dacă nu e vorba de bani mari, totuși este un fel de început și acesta", spune vicepreședintele Wise Management.

Potrivit acestuia, multe lupte interesante vor avea loc și în cadrul Wise Boxing Grand Prix, pentru că va evolua Maxim Zaplitnîi, care concurează la kickboxing. și el merge deja în Seria 2.0 și se va lupta cu Semion Martîniuc. O luptă foarte interesantă va avea loc la categoria 75 kg, în care Andrei Sanjura va lupta împotriva lui Vasile Negara. De asemenea, la turneul de calificare va participa tînărul prospect Vadim Misac supranumit „Naruto”, care merge pe un record de 2-0 2 victorii prin knockouts.

„La moment, compania de promovare Wise Management intenționează să organizeze astfel de turnee cel puțin o dată pe lună pentru a veni în sprijinul tinerilor boxeri, astfel încît boxul profesionist din Moldova să-și ocupe încetul cu încetul onorabilul prim loc, pe care îl ocupă în întreaga lume. Totodată, ne dorim crearea unei platforme în care boxerii profesioniști să-și poată, de exemplu, dezvolta abilitățile și să-și facă propriul record. Totul se face spre binele dezvoltării boxului profesionist în țara noastră", a spus Stanislav Cornei.

 

Sursa: boxing.md

Cuvinte cheie:

box , turneu , Federația de box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.