07 februarie 2022, 12:30 Sport views 2876
Republica Moldova debutează astăzi la Jocurile Olimpice de la Beijing
07 februarie 2022, 12:30 Sport views 2876

Republica Moldova debutează astăzi la Jocurile Olimpice de la Beijing

Sportiva moldoveancă, Doina Descalui, cea care a fost portdrapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Beijing, va avea astăzi, 7 februarie, debutul la Jocurile Olimpice.

Supranumită „moldoveanca de pe culmile zăpezii”, Doina a devenit și prima reprezentantă feminină a Republicii Moldova care va evolua în proba de sanie la Jocurile Olimpice. Ea este antrenată de Bogdan Macovei, triplu participant la Olimpiadă, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.

De menționat că, astăzi urmează să-și facă debutul și Alina Stremous, dar și Alla Ghilenko în proba individuală de 15 km.

Din nefericire, Republica Moldova nu a evoluat pentru prima dată la o ediție a Jocurilor Olimpice în proba de ștafetă mixtă 4×6 km. Acest lucru s-a întîmplat după ce Maxim Makarov a fost testat pozitiv la COVID-19.

Amintim, că anul acesta, pentru Jocurile Olimpice de la Beijing au fost aleși cinci sportivi care să ne reprezinte țara:

Descalui Doina, proba saniei, luge.

Stremous Alina, biatlon.

Makarov Maxim, biatlon.

Magazeev Pavel, biatlon.

Ghilenko Alla, biatlon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Olimpice , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1157 locuitori

Mereşeuca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Mereşeuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 18 km de orașul Ocnița și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Mereșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.