02 martie 2013, 10:25 Sport views 6197
02 martie 2013, 10:25 Sport views 6197

Halterofilul Igor Bour a stabilit un nou record naţional şi olimpic

Halterofilul Igor Bour (62 kg) a stabilit, la Şcoala specializată din Chişinău, unde se desfăşoară campionatul Moldovei, un nou record naţional şi olimpic la proba aruncat, transmite MOLDPRES.

În cea de-a doua apariţie a sa la stilul respectiv, el a fixat 180 kilograme - cu 2 kilograme mai mult decît recordul olimpic şi cu 2 kilograme mai puţin decît recordul mondial la această categorie de greutate. "Mi-am verificat în ajun de Europene, pur şi simplu, forţele", astfel a comentat performanţa sa sportivul.

La categoria de greutate pînă la 56 kg campion naţional a devenit Mihail Gangan. Turneul celor patru halterofile s-a încheiat cu victoria Nataliei Prişcepa. 

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.