29 mai 2021, 09:30 Sport views 2853
Dmitrii Bivol: Am venit să-mi văd izvoarele, de unde se trage neamul meu
29 mai 2021, 09:30 Sport views 2853

Dmitrii Bivol: Am venit să-mi văd izvoarele, de unde se trage neamul meu

Vestitul sportiv rus de origine moldovenească Dmitrii Bivol, care este un boxer profesionist de neînvins, care evoluează în categoria semigrea, a sosit în Moldova ca să-și vadă izvoarele, de unde se trage neamul său pe linia paternă, să-și viziteze numeroasele rude și să admire locurile unde s-a născut și și-a petrecut copilăria.

Dmitrii Bivol a spus acest lucru într-un interviu pentru Noi.md, menționînd că de Moldova îl leagă faptul că are un nume de familie moldovenesc, pe care l-a moștenit de la tatăl său.

”El s-a născut și a crescut aici, aici trăiesc multe dintre rudele sale, respectiv - și ale mele. Am venit la ele azi, la o vîrstă conștientă – să vizitez și să revăd aceste locuri, prin care mă plimbam în copilărie. Tata m-a adus încoace de mai multe ori, la trei ani m-a creștinat aici. Și acum am reușit să vizitez biserica în care am fost botezat – în satul Răzeni – am reușit să merg la mormîntul bunicii mele, la mormintele străbunicelor, a străbunilor. Sincer să fiu, m-a mirat numărul mare al Bivolilor… Am văzut locurile despre care mi-a vorbit tata, în care el s-a scăldat, s-a plimbat, s-a distrat. Așa că am venit să văd izvoarele, de unde se trage neamul meu pe linia paternă”, a spus celebrul boxer profesionist rus de neînvins de origine moldovenească.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.