07 aprilie 2021, 12:30 Sport views 2817
Halterofilul Marin Robu, vicecampion european în categoria de 73 kilograme
07 aprilie 2021, 12:30 Sport views 2817

Halterofilul Marin Robu, vicecampion european în categoria de 73 kilograme

Un nou succes pentru Moldova la Campionatul European de haltere de la Moscova. Marin Robu a devenit vicecampion european în categoria de 73 kilograme.

La proba smuls, moldoveanul a cucerit medalia de argint, după ce a ridicat 156 de kilograme. La a doua probă, cea de aruncat, halterofilul nostru s-a clasat pe locul 4, ridicînd 183 de kilograme. Cu un total de 339 de kilograme, Robu a cucerit argintul la general, devenind în premieră vicecampion european la nivel de seniori.

Robu este al doilea halterofil din țara noastră care a urcat pe podium la competiția continentală. Cîteva zile mai devreme, Daniel Lungu, categoria de greutate de 55 de kilograme, a cîștigat medalia de aur în proba smuls.

La competiția din Rusia urmează să mai intre în concurs încă patru sportivi moldoveni. Aceștia sînt Tudor Bratu și Artiom Grițenco, Natalia Prișcepa și Elena Cîlcic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sport , competiţie , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.