13 decembrie 2012, 09:49 Sport views 6840
13 decembrie 2012, 09:49 Sport views 6840

Moldovenii, cei mai tari la Cupa Europei 2012


Foto: sportman.md 

Din 18 sportivi care au reprezentat Moldova la Cupa Europei de K-1 amator, 17 au luat medalii. În timp ce unii au declarat că această competiţie a fost foarte grea, alţii spun că şi Campionatul Moldovei este mai puternic. De partea cealaltă, antrenorul lotului deja visează la titluri mondiale, relatează publika.md.

"Am avut trei adversari. Toţi trei foarte puternici în ring. Aceasta a fost cea mai grea competiţie la care am participat", a menţionat luptătorul Vladislav Para.

"Campionatul Republicii este mai greu decît unul internaţional. Este mai greu să învingi la Campionatul Moldovei decît la o competiţie internaţională", a subliniat luptătorul Stanislav Reniţă.

Antrenorul lotului naţional, Nicanor Trocin, a declarat că aceşti sportivi vor fi favoriţi la Cupa Mondială de K-1 amator, care va avea loc anul viitor în Moldova.

"Anul viitor vrem să dăm dovadă de fermitate şi să cîştigăm Campionatul Mondial care după cum ştiţi va avea loc în Republica Moldova", a declarat Trocin.

Din cei 18 sportivi moldoveni prezenţi la Cupa Europei de K-1 amator, doar unul a ratat clasarea pe podium, iar Moldova a terminat pe primul loc în clasamentul general pe echipe.

 

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.