09 noiembrie 2012, 14:41 Sport views 4667
09 noiembrie 2012, 14:41 Sport views 4667

Biciclişti profesionişti şi amatori vor participa la cursa Chişinău – Varniţa

Biciclişti profesionişti, dar şi amatori sînt aşteptaţi duminică, 11 noiembrie, la cursa de ciclism Chișinău - Varniţa, pentru a promova modul de viaţă sănătos. Organizatorii cursei preconizează că la eveniment vor participa circa 300 de persoane, transmite MOLDPRES.

Cursa este organizată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), în colaborare cu ministerele Sănătăţii, Tineretului şi Sportului şi Guvernul Republicii Moldova. Acţiunea se va desfăşura în cadrul Campaniei de informare şi promovare a modului de viaţă sănătos cu sloganul "Spune Da pentru Sănătatea TA", ediţia 2012.

Adrian Jucican, şef Direcţie administrare a fondului măsurilor de profilaxie şi a fondului de dezvoltare la CNAM, a declarat pentru agenţie că o asemenea cursă va fi organizată în premieră în cadrul campaniei de informare şi promovare a modului de viaţă sănătos. Mesajul transmis de participanţii la cursă va fi "fii activ, practică sportul". "În cadrul cursei vom avea plăcerea să-i vedem în calitate de participanţi atît pe cei mici, cît şi pe cei tineri şi pe cei vîrstnici. Toţi participanţii vor trebui să aibă în posesie propria bicicletă", a spus Jucican.

Potrivit sursei citate, securitatea participanţilor la cursă va fi asigurată de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi de o echipă de medici. Startul cursei va fi dat la ora 10.30, din Gradina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din centrul capitalei. Participanţii vor face un popas în oraşul Sîngera, ulterior la Anenii Noi şi cursa se va încheia la Varniţa, unde va avea loc premierea participanţilor şi a finaliştilor.

Cuvinte cheie:

sport , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.