06 noiembrie 2012, 10:49 Sport views 5880
06 noiembrie 2012, 10:49 Sport views 5880

Noile realizări ale moldovenilor de la „Voievod”

Reprezentanții Federației de Luptă Națională Voievod și-au încheiat recent evoluția la mai multe campionate din țară și străinătate care au avut loc concomitent.

Ion Stăvilă a luat argint la lupte în categoria de greutate de pină la 85 kg și bronz  la proba spargere, iar Mihail Stăvilă a cucerit medalia de bronz la lupte în categoria de greutate de pină la 90 kg. Lotul național Voievod, format din doi luptători, a participat pentru a 12-a oară consecutiv la campionatul Euro Asiatic din Girne. De remarcat că la competiție au participat peste 200 de sportivi din 10 ţări - Moldova, Turcia, Cipru, Azerbaigean, Georgia, Iran, Pakistan, Kazahstan, Russia, Canada.

În acest weekend un grup de opt sportivi ai Federației de Luptă Națională Voievod au debutat pe ringul K-1, la primul campionat rezervat amatorilor. Cea mai bună clasare a reușit-o Victor Fordea la categoria de greutate de pînă la 91 de kg. Deasemenea Dumitru Sevastian, Vlad Canțer și Corneliu Izbaș au izbutit să meargă în ultima fază a competiției însă au pierdut în marea finală.

De remarcat că Federația Voievod a avut opt sportivi în ring, majoritatea dintre ei fiind la prima experiență a unor concursuri de acest gen. Astfel, nu este exclus ca pe viitor aceștia să fie incluși în lotul reprezentativ al federației. 

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , lupta , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.