09 octombrie 2012, 10:55 Sport views 7442
09 octombrie 2012, 10:55 Sport views 7442

Moldoveanul Vladislav Arventi a cîştigat turneul internaţional de taekwondo

Vladislav Arventi a devenit cîştigătorul turneului internaţional de taekwondo Open Cup Ucraina, clasa G1, desfăşurat în week-end la Harkov, a informat MOLDPRES.

De notat că el l-a învins în finală pe Grigori Gusarov (Ucraina), clasat pe locul şapte la Jocurile Olimpice de la Londra.

Coechipierul său Andrei Rotari (63 kg) s-a clasat pe locul doi. În opinia antrenorului lotului naţional, Vladislav Mazur, el a fost defavorizat de un arbitraj subiectiv.

Uniunea Europeană de Taekwondo a organizat în paralel şi un turneu de clasa A. În cadrul acestuia s-au remarcat Nichita Ursu (categoria de greutate de pînă la 53 de kilograme), Vadim Dimitrov (51 kg) şi Alina Marţifleac (47 kg), care au cucerit medalii de aur, Nichita Capitan (68 kg), Diana Zelenco (67 kg), Vladislav Priluţchi (63 kg), Stepan Dimitrov (55 kg) şi Diana Lupaşcu (47 kg), care s-au clasat pe locurile trei.

Următoarea etapă a turneului de clasa G1, Russia Open, se va desfăşura la Moscova pe 12-14 octombrie, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

taekwondo , sport , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.