11 septembrie 2012, 14:57 Sport views 4330
11 septembrie 2012, 14:57 Sport views 4330

Moldova în Top 20, la Olimpiada mondială de sah


Foto: obiectivbr.ro

Lotul naţional de şah masculin s-a situat pe locul 19 printre 155 de selecţionate la Olimpiada Mondială, care s-a încheiat ieri la Istanbul (Turcia), transmite MOLDPRES.

Şahiştii moldoveni au urcat pe această poziţie în urma victoriei obţinutе în ultima rundă cu scorul 2,5-1,5 în meciul disputat cu reprezentativa Portugaliei. Viorel Iordăchescu a învins în partida jucată, iar Viorel Bologan, Dumitru Svetuşchin şi Serghei Vedmediuc au remizat.

Lotul naţional de şah a fost la un pas de a egala performanţa stabilită la Olimpiada Mondială de la Torino (2006) unde s-a clasat pe locul 18. La Istanbul ei au repurtat şase victorii, în două meciuri au remizat, iar trei le-au pierdut. Punctajul acumulat - 14 - a mai fost adunat de încă 14 echipe printre care Bulgaria, Franţa, Israel, Croaţia, dar coeficienţii suplimentari au favorizat echipa moldoveană. Lotul naţional masculin ocupa locul 43 în ierarhia mondială în ajunul Olimpiadei de la Istanbul.

Echipa feminină a remizat în ultima rundă cu formaţia Angliei (2-2) şi s-a clasat pe locul 51 (4 victorii, 4 egalităţi şi 3 înfrîngeri) printre 127 competitoare.

La ediţia precedentă a Olimpiadelor, desfăşurată la Hantî-Mansiisk (Federaţia Rusă), loturile naţionale au ocupat locul 28 şi, respectiv, 40 cel feminin. Actuala Olimpiadă Mondială fost a 40-a la număr. În turneul masculin premiante au devenit, în ordine, echipele Armeniei, Rusiei şi Ucrainei. În cel feminin pe podiumul de premiere au urcat formaţiile Rusiei, Chinei şi Ucrainei, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

moldovenii , olimpiada , șah , Turcia , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
2497 locuitori

Şipca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vesioloe și Şipca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Şipca alcătuia 2497 de cetăţeni în anul 1997. Satul Șipca a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.