06 septembrie 2012, 15:10 Sport views 7456
06 septembrie 2012, 15:10 Sport views 7456

Moldoveanul Victor Ciobanu a devenit vicecampion mondial la juniori


Foto: wordpress.com

Luptătorul moldovean de stil greco-roman, Victor Ciobanu (55 kg) a devenit, ieri, la Pattaya (Thailanda), vicecampion mondial la juniori, transmite MOLDPRES.

El a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere după ce i-a învins, în ordine, pe Gevorg Gharibyan (Armenia), Hak-Seung Kim (Coreea de Sud), Nikolai Vichev (Bulgaria), iar în finală i-a cedat (0-1, 0-1) lui Eladimiz Azizli (Azerbaidjan). "Este un succes frumos", astfel a comentat medalia obţinută preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, Victor Peicov.

Coechipierii Ion Luchiţă (66 kg) şi Maxim Mamulat (60 kg) s-au clasat pe locurile 5, respectiv, 7 în categoriile lor de greutate.

Astăzi s-au încadrat în concurs luptătoarele Emilia Budeanu (44 kg) şi Elena Ţurcan (51 kg).

Cel mai bun luptător moldovean de stil greco-roman este Serghei Mureico, care a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996), notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

moldovenii , lupta , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.