14 august 2012, 14:17 Sport views 7919
14 august 2012, 14:17 Sport views 7919

Sportivii moldoveni au cucerit 7 medalii la Campionatul mondial de taekwondo


Foto: army.md

Selecţionata Republicii Moldova a cucerit, în premieră absolută, şapte medalii, inclusiv două de aur, la Campionatul Mondial de taekwondo, desfăşurat în perioada 6-13 august în Ottawa, Canada. Toţi cei nouă sportivi din naţională fac parte din Clubul Sportiv Central al Armatei, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, Petru Cotoman, categoria de pînă la 82 kg, a obţinut medalia de aur la compartimentul sparring, iar Nicolae Gavriliţă, care a luptat la acelaşi compartiment în limitele categoriei de pînă la 70 kg, s-a plasat pe locul doi, cucerind medalia de argint.

La compartimentul tehnică specială individual, Nicolae Gavriliţă a devenit campion mondial, depăşindu-l pe coechipierul său Rinat Pulcinschi, care a obţinut medalia de argint. La sparring juniori, proba individuală, Simion Furdui a cucerit medalia de bronz.

La sparring pe echipe şi spargeri pe echipe (kyok-pa), sportivii moldoveni s-au clasat pe locul doi. La ambele probe selecţionata noastră a disputat finala cu sportivii din Argentina.

Echipa Republicii Moldova a fost pregătită de competiţie de antrenorii Iurie Spătaru, ofiţer al Armatei Naţionale, şi Corneliu Bulat, care a fost şi membru al echipei, participînd în competiţie la categoria veterani. Toţi reprezentanţii echipei sînt premianţi ai Campionatului Europei, care s-a desfăşurat in luna octombrie 2011 în oraşul Napoli, Italia.

Campionatul mondial de taekwondo se desfăşoară o data la doi ani. Următoarea ediţie va avea loc în 2014 în Sardinia, Italia. La ediţia din acest an au participat 732 de sportivi din peste 25 de ţări, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Campionat , taekwondo , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
23327 locuitori
Logo

Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau  satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.