14 august 2012, 11:53 Sport views 6699
14 august 2012, 11:53 Sport views 6699

Moldova va găzdui Campionatul Europei la lupte aeriene ale modelelor de avioane


Foto: newsmoldova.ru

Campionatul Europei la lupte aeriene ale modelelor de avioane se va desfăşura de la 16 la 18 august pe pista de decolare a oraşului Vadul lui Vodă, comunică agenţia Novosti-Moldova  cu referire la Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură în R. Moldova.

Organizatori ai Campionatului sînt Organizaţia Internaţională a luptei aeriene a copiilor radioghidate ACES International şi subdiviziunea ei ACES Moldova cu participarea Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură în Republica Moldova. 

La competiţii vor participa reprezentanţi din Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Germania, Moldova, Rusia, Slovacia şi Ucraina. R. Moldova prima din ţările-participante la CSI va găzdui Campionatul Europei la această probă sportivă.

 Toţi piloţii conduc copii exacte, inclusiv pînă la culorile istorice de camuflaj, ale aparatelor de zbor de pe timpurile Primului şi al Doilea războaie mondiale. Acestea sînt două clase oficiale de modele – prima la scara de 1:8, a doua – 1:12. „Luptele” au loc numai în interiorul clasei respective.

 Inaugurarea festivă a competiţiilor va avea loc la 17 august, 10.00.

Cuvinte cheie:

Campionat , avion , lupta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.