06 august 2012, 14:05 Sport views 3149
06 august 2012, 14:05 Sport views 3149

Moldoveanul Ion Luchianov s-a înscris pintre zece cei mai buni alergători ai Olimpiadei

Alergătorul moldovean Ion Luchianov cu rezultatul de 8:28.15 s-a înscris al zecelea printre cei mai buni la distanţa 3000 m cu obstacole în cadrul ediţiei a XXX-a a Jocurilor Olimpice de Vară, transmite agenţia Novosti-Moldova.

De la primii metri ai distanţei atleţii au ales tactica lentă a alergării, ceea ce nu i-a permis conaţionalului nostru să îmbunătăţească rezultatul propriu al sezonului, pe care l-a stabilit în cursa prealabilă la această Olimpiadă (8:22.09). În acelaşi timp, locul ocupat de Luchianov este cel mai bun în toată istoria participării lui la olimpiade.

Cîştigător în această cursă a devenit kenianul Ezekiel Kemboi, argintul a revenit francezului Mayedin Mehisi-Benabbad, iar bronzul – încă unui reprezentant al Keniei - Abel-Kiprop Mutai.

Pentru Luchianov Jocurile Olimpice sînt la a treia ediţie în cariera lui sportivă. La Atena (2004) el s-a situat pe locul 32, iar la Beijing (2008) a reuşit să ajungă în finală, unde s-a situat pe poziţia 12.

La moment selecţionata Moldovei are la activ două distincţii de bronz, pe care le-au cîştigat halterofilii Cristina Iovu (greutatea pînă la 53 kg) şi Anatolie Cîrîcu (greutatea pînă la 94 kg). Urmează să se încadreze în disputa pentru medalii încă şase sportivi moldoveni.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1694
Populația:
3389 locuitori

Tomai este un sat şi comună din raionul Leova. Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3389 de oameni. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1694.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.