18 iulie 2012, 10:55 Sport views 7083
18 iulie 2012, 10:55 Sport views 7083

Cristina Iovu va fi portdrapelul Moldovei la Jocurile Olimpice

Cristina Iovu va fi portdrapelul Moldovei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. Decizia a fost luată astăzi de Comitetul Naţional Olimpic. Este pentru prima dată în istoria sportului moldovenesc cînd o femeie va purta steagul la Olimpiada de vară.

Cristina Iovu a devenit anul trecut campioană europeană la haltere, iar acest lucru a cîntărit decisiv l-a desemnarea portdrapelului Moldovei la festivitatea de deschidere. Toți membrii Executivului Comitetului Național Olimpic au votat pentru Iovu, care are doar 19 ani.

În urmă cu patru ani, la Olimpiada de la Beijing, drapelul Moldovei la ceremonia de deschidere a fost purtat de luptătorul Nicolae Ceban. De această dată, însă marea onoare i-a revenit unei femei. Tot astăzi, conducerea CNO a anunțat că a cheltuit 22 de mii de euro pentru cele patru seturi de echipamente pe care le vor purta sportivii noștri la Jocruile Olimpice.

Moldova va fi reprezentată de 22 de sportivi la Olimpiadă. Competiția va avea loc la Londra în perioada 27 iulie - 12 august.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.