13 iulie 2012, 15:13 Sport views 8549
13 iulie 2012, 15:13 Sport views 8549

„Voievod” învinge la Cetatea Albă

Recent, în cetatea de la Belgorod Dnestrovsk s-a desfăşurat turneul anual al „Ligii de Oţel” – campionatul regional la spadă istorică „Cupa Basarabiei”.

La turneu au participat luptători din regiunile istorice ale Basarabiei – Moldova, Odesa şi regiunea Odesa.

Competişia s-a desfăşurat la categoriile scut – sabie, bakler – sabie, sabie cu un tăiş. În acest an, datorită suportului financiar acordat de Federaţia „Voievod”, naţionala Moldovei a fost reprezentată la turneu de 6 luptători.

Printre obiectivele naţionalei se numărau reprezentarea onorabilă a Moldovei, accederea pe podium şi îmbunătăţirea nivelului competiţional al tinerilor luptători.

Datorită experienţei de 10 ani, dîrzeniei, dar şi zidurilor vechei cetăţi moldoveneşti Cetatea Albă, luptătorii moldoveni au cucerit cîte o medalie de aur şi bronz la categoria „bakler – sabie” şi o medalie de bronz la categoria „scut – sabie”.

Astfel, luptătorii moldoveni au continuat tradiţia anilor anteriori, cînd în 2010, au obţinut la „Cupa Basarabiei” două medalii de aur şi una de argint.   

 

  

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.