31 mai 2012, 15:07 Sport views 4222
31 mai 2012, 15:07 Sport views 4222

Încă doi moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra

La Jocurile Olimpice de la Londra (27 iulie - 12 august) vor participa şi doi înotători moldoveni, Daniil Artiomov din Tiraspol şi Tatiana Chişcă din Bălţi, relatează MOLDPRES.

Federaţia Internaţională de profil a informat ieri federaţia naţională despre acest fapt. Daniil Artiomov a îndeplinit normativele de calificare la două probe, 100 şi 200 de metri bras, la recentul Campionat European de la Debrecen (Ungaria). Tatiana Chişcă a realizat baremul necesar la turneul de calificare de la Dnepropetrovsk (Ucraina) la proba 100 de metri bras.

Tot ieri, a fost confirmat dreptul de participare la Jocurile Olimpice şi a alergătoarei Elena Popescu, după ce s-a clasat pe primul loc la Cupa Ucrainei, desfăşurată la Ialta, pe distanţa de 800 de metri cu rezultatul 2,006 minute.

"Noi vom alcătui nucleul lotului naţional olimpic. Minimum zece atleţi vor figura în delegaţia moldovenească la Jocurile Olimpice. În disputa pentru biletele olimpice de acreditare cu şanse bune de a le obţine mai sînt încadraţi încă 4-5 atleţi ", a declarat pentru MOLDPRES preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Atletism, Anatol Balan.

Elena Popescu este a noua atletă calificată La Olimpiadă. Din delegaţie vor mai face parte doi halterofili, doi judocani, doi luptători de stil liber, cîte un boxer, un arcaş şi un ţintaş, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.