28 iunie 2018, 11:25 Sport views 11140
Campionatul mondial, 27 iunie. Auf Wiedersehen, Germania!
28 iunie 2018, 11:25 Sport views 11140

Campionatul mondial, 27 iunie. Auf Wiedersehen, Germania!

Meciurile penultimei zile a fazei grupelor, Mexic - Suedia 0-3, Coreea de Sud - Germania 2-0, Serbia - Brazilia 0-2 și Elveția - Costa Rica 2-2, au desemnat încă patru participante la optimile de finală printre care - cine ar fi crezut? - nemții vor fi lipsă.

Mexic — Suedia. Nordici au fost mult mai insistenți — în atacuri, în solicitarea probei VAR pentru un presupus henț în careu, în crearea fazelor de gol. Se vede treabă, s-au supărat rău de tot pe cei care i-au acuzat de profesarea unui forbal defensiv. Au reușit să materializeze această risipă de energie la începutul reprizei secunde. A venit repede și o lovitură de la 11 metri, obținută inteligent de selecționata celor "Trei coroane". Mexicanii s-au pomenit în situație critică. Speranța lor era fie să înscrie măcar o dată, poate de două ori, sau — să se lase în nădejdea sud-coreenilor care, la moment, continuau să-i țină în șah pe germani.

A venit și momentul dezastrului total pentru azteci, un autogol, și — 0-3. Dar, exact în acele clipe, a explodat bomba mondialului 2018!

Coreenii au făcut mai mult dect a sperat Mexicul, ba chiar decât au crezut ei înșiși. Au rezistat 90 de minute în fața Germaniei care parcă miza pe reeditarea figurii din meciul precedent, adică pe forțarea notei în extremis. Golul a venit, dar în poarta lor. Cînd orgoliul rănit i-a trimis pe campionii mondiali la aslatul final, cu golchiperul Manuel Neuer în jumătatrea adversă, le-a fost aplicată și lovitura de grație.

Coreenii nu au obținut calificarea, dar au scris istorie și s-au acoperit de glorie.

Vor primi, începînd de azi, diferite expresii ale gratitudinii din partea mexicanilor, disperaților ajunși, pînă la urmă, datorită acestui rezultat, în optimi de mînă cu suedezii. Este o previziune care, cu siguranță, nu are cum să nu se confirme.

Brazilia, mult mai activă în căutarea golului, a găsit momentul oportun înainte de pauză, fructificînd un flesh cu Paulinho în avanpost. Sîrbii au avut ocaziile lor la mijlocul reprizei secunde. Dar adversarii le taie elanul ofensiv cu o reușită a veteranului Thiago Silva.

Elvețienii, întîlnind Costa Rica, au făcut ceea ce și-au propus și ce le-am prezis — au arătat că nu concep să piardă locul secund în grupă și calificarea. Nu a contat că sud-americanii au egalat scorul, la 1, apoi la 2, asta nu schimba nimic.

Astfel, în optimile de finală cu numerele 5 și 7 se vor confrunta Suedia — Elveția și Brazilia — Mexic.

Azi tradiționalul nostru pronostic, dacă e să luăm rezultatele, s-a pliat pe starea reală a lucrurilor pe jumătate, ținînd cont de previziunile privind caracterul evenimentelor — într-o măsură puțin mai mare. Dar nu asta ne vom aminte mîine cînd, revenind cu gândul la ceea ce s-a întămplat la CM 2018 în ziua de 27 iunie, vom exclama: "Imposibil de imaginat!".

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

CM-2018 , Campionat , fotbal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.