06 decembrie 2017, 15:00 Sport views 5057
Rusia a fost suspendata de la Jocurile Olimpice de iarna, din 2018
06 decembrie 2017, 15:00 Sport views 5057

Rusia a fost suspendata de la Jocurile Olimpice de iarna, din 2018

Comitetul International Olimpic (CIO) a suspendat Rusia de la Jocurile Olimpice de iarna, care vor avea loc in PyeongChang, in 2018. Unii sportivi rusi vor avea posibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice sub un drapel neutru, scrie BBC.

Aceasta decizie vine ca urmare a unei investigatii, realizate pe parcursul a 17 luni, cu privire la acuzatiile de dopaj ale atletilor rusi, la Jocurile Olimpice de la Sochi, din 2014. In urma investigatiei, au fost descoperite dovezi ale existentei unui program de dopaj, realizat la nivel national- substante create in ideea de a creste performantele sportivilor rusi si schimbarea mostrelor de urina pentru a evita detectia.

CIO a decis excluderea pe viata de la Jocurile Olimpice a presedintelui Comitetului Olimpic al Rusiei, Alexander Zhukov, membru al Comitetului International Olimpic.

De asemenea, CIO a decis si excluderea ministrului rus al sporturilor, Vitali Mutko, si a secretarului Iuri Nagornih.

Unii sportivi rusi vor putea participa la probe individuale sau pe echipe la Jocurile Olimpice de Iarna, dar acestia vor trebui sa faca acest lucru sub numele "Sportiv Olimpic din Rusia" si vor avea un echipament specific, pe care va aparea numele lor si drapelul olimpic.

Jocurile Olimpice din Coreea de Sud vor incepe pe 9 februarie 2018.

Sursa: sport.hotnews.ro

Cuvinte cheie:

Rusia , Jocurile Olimpice , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.