01 noiembrie 2017, 17:10 Sport views 44218
Luptătorii moldoveni au adunat o „recoltă” de premii în Italia (Foto, Video)
01 noiembrie 2017, 17:10 Sport views 44218

Luptătorii moldoveni au adunat o „recoltă” de premii în Italia (Foto, Video)

Sportivii care reprezintă Federația de Luptă Națională „Voievod" au revenit cu medalii de la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte.

La Campionatul Mondial, care s-a încheiat în orașul italian Carrara, sportivii moldoveni au cucerit trei medalii de aur și una de argint. Prestația echipei Federației de Luptă Națională „Voievod" în acest an a fost cea mai reușită din istoria performanțelor luptătorilor noștri la Campionat.

Toți cei patru sportivi care au reprezentat Moldova la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte au cîștigat premii. Pentru Nicolae Deleu și Dumitru Ostrovan care au evoluat în competiții printre luptătorii născuți în 1998 și, respectiv, 2004, turneul din Italia a fost unul special, deoarece ei au devenit dublu campioni mondiali. Într-un interviu oferit portalului NOI.md, Nicolae Deleu a declarat că a fost foarte mulțumit de prestația sa, dar nu intenționează să se oprească. „Acest rezultat mă va încuraja să mă antrenez și mai mult, să îmi îmbunătățesc abilitățile de luptă și să mă pregătesc pentru competițiile următoare. E frumos cînd de două ori devii campion mondial, antrenorii și familia se mîndresc de tine... În același timp, crește și responsabilitatea față de mentori, rude și țară pentru performanțele înregistrate la concursurile de astfel de proporții", a spus luptătorul.

Juniorul Vasile Zbîrnea a participat pentru prima oară la competiții și „din mers" a cîștigat o medalie de aur la competițiile printre sportivii născuți în 1999, în categoria de greutate „pînă la 57 kg". Campionul Mondial și-a împărtășit impresiile de la Cupa Mondială de debut. „Pentru prima dată am luptat cu cei mai buni luptători din întreaga lume și aceste emoții nu pot fi confundate cu nimic. M-am antrenat din greu, de aceea am reușit să obțin acest rezultat. Dar obținerea medaliei de aur ar fi imposibilă fără sprijinul rudelor, prietenilor și, bineînțeles, al antrenorului meu Oleg Sclifos. Îi sînt foarte recunoscător, acum mă voi pregăti pentru următoarele competiții", a declarat Federația „Voevod".

Cea de-a patra medalie a fost cîștigată de către Ian Bîrnat care a devenit vicecampion mondial printre rivalii născuți în 2001 la disciplina „Full contact". Toți luptătorii moldoveni sînt de la Orhei

. O astfel de performanță de succes a sportivilor noștri, potrivit președintelui Federației „Voievod" Nicolae Pascaru, poate fi numită unică, din cauza faptului că niciuna dintre echipele participante la Campionatul Mondial nu are toți sportivi cîștigători. „Sîntem obligați să ne exprimăm recunoștința față de tinerii noștri care au glorificat Moldova la nivel internațional atît de înalt", a spus Pascaru.

Pregătirea sportivilor pentru Campionatul Mondial a fost una intensă pe tot parcursul întregului an. Luptătorii au efectuat cîteva cantonamente, conduse de antrenorul, vicepreședinte al Federației „Voievod" Oleg Sclifos, unul dintre care a avut loc într-o zonă muntoasă. El a vorbit despre dedicația sportivilor moldoveni care au urcat în vîrful piedestalului în categoriile lor de vîrstă și greutate. „Băieții au depus eforturi mari pentru a fi cu noi acum ca cîștigători. Fără îndoială, realizările lor ne permit să fim mîndri de țara noastră, toți noi - locuitorii satelor și orașelor din Moldova. Sperăm că, în viitor, vom fi capabili să facem echipa mai numeroasă și să creăm o bună tradiție de a cuceri cele mai mari valoroase premii", a declarat vicepreședintele Federației „Voievod".

De menționat că echipa Federației „Voievod" al treilea an consecutiv participă la Campionatul Mondial de Arte Marțiale Mixte. Ultimele două ori luptătorii moldoveni au cîștigat cîte o medalie de aur. La turneul din acest an au participat peste opt mii sportivi din mai mult de 120 de țări.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , sport , medalie , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.