04 mai 2017, 16:30 Sport views 4897
Sportivi moldoveni de taekwondo, transformați în complici la infracțiune
04 mai 2017, 16:30 Sport views 4897

Sportivi moldoveni de taekwondo, transformați în complici la infracțiune

În anul 2012 pentru acțiuni ce discreditează Federația și imaginea Taekwondo, prin decizia Federației Mondiale a Taekwondo, a fost lipsit de licență fostul antrenor principal Vladislav Mazur. După ce s-a descoperit că Mazur, care avea în trecut o mulțime de merite și-a însușit în mod fraudulos banii Ministerului Tineretului și Sportului, prevăzuți pentru alți antrenori, activitatea lui în calitate de membru al Federației de Taekwondo a Moldovei s-a încheiat.

Din moment ce licența lui de antrenor a fost suspendată pînă pe 7 aprilie 2017, el nu a avut nici un drept să participe la competiții internaționale de nivel internațional și național. Însă de pe 10 pînă pe 12 martie 2017 Mazur i-a scos pe tatami pe sportivii Stepan și Vadim Dimitrov, și pe Ana Ciuchitu în timpul turneului Dutch Open din Olanda. Deoarece a fost înregistrat la eveniment nu prin sistemul online, care nu poate fi înșelat, ci pe loc, nimic nu l-a împiedicat să se numească cu un alt nume și să prezinte numărul licenței a cu totul altui antrenor. Ținînd cont de faptul că oficialii sportivi europeni nu s-au așteptat la posibilitatea unui asemenea truc, nu i-a cerut nimeni să prezinte pașaportul.

Vladislav Mazur a decis să acționeze în conformitate cu același scenariu și la turneul din Belgia, care a avut loc î perioadan 17-19 martie. De această dată, observatorii sportivi însă au fost cu ochii în patru, i-au luat acreditarea impostorului și nu l-au admis la lupte. Mai tîrziu s-a dovedit că de fiecare dată Vladislav Mazur a folosit licența lui Mihail Bețian, care în tot acest răstimp nu a părăsit teritoriul Moldovei și nu a avut nici cea mai vagă idee că i-a fost perfid furată identitatea. Acum, cazul este investigat de Comisia de antrenori și de cea juridică a Uniunii Europene de Taekwondo, iar Vladislav Mazur riscă o pedeapsă mai severă decît suspendarea licenței pentru un an.

Vladislav Mazur i-a indus în eroare pe discipolii săi, făcîndu-i complici la infracțiunea sportivă, ceea ce ar putea pune capăt carierei sportivilor moldoveni de taekwondo talentați.

Sursa: kp.md

Cuvinte cheie:

sport , taekwondo , crima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.