20 august 2016, 10:40 Sport views 5473
Moldova a găzduit campionatul mondial de biliard (Video)
20 august 2016, 10:40 Sport views 5473

Moldova a găzduit campionatul mondial de biliard (Video)

În premieră anul acesta, Moldova a găzduit campionatul mondial de biliard „Piramida liberă" între juniori.

Competiția s-a dar atît între fete, cît și între băieți. În marea finală s-au luptat reprezentanții Rusiei și Ucrainei, informează NOI.md. Cîștigătorii campionatului sînt Liubovi Dolgaia în rîndul fetelor și Andrei Tihii în rîndul băieților.

Astăzi s-a desfășurat etapa finală a campionatului, unde și-au dat întîlnire două adolescente din Federația Rusă; doi tineri din Ucraina și Federația Rusă.

„Victoria nu a fost una ușoară, deoarece am avut concurenți destul de puternici. Nu am avut întîlniri ușoare cu ei, emoții au fost desigur. Am concurat cu reprezentanții Moldovei, Ucrainei și Federației Ruse", a declarat Liubovi Dolgaia, intervievată de NOI.md.

Jucătorii s-au dovedit a fi destul de puternici, dînd dovadă de profesionalism și multă ambiție.

„Am muncit foarte mult, cîte două antrenamente zilnice, adică cîte 7-8 ore. Concurenții au fost buni, nu aș putea evidenția pe cineva anume, iar pentru a-i învinge a trebuit puțină muncă", a afirmat Andrei Tihii.

„Pentru prima oară în ultimii ani am găzduit acest campionat de biliard «Piramida Liberă». Participanții au dat dovadă de rezultate bune. Sportivii noștii au încercat să lupte la un nivel înalt, iar cele mai bune rezultate le are Alexandru Cazanovschi, care a pierdut însă, înainte de semifinale", a conchis președintele Federației de Biliard din Moldova, Alexandr Ghetmaneț.

În cadrul campionatului au participat reprezentanți din cinci țări: Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina, Kazahstan și Belorus. Cu regret, participanții Republicii Moldova nu au reușit să se califice în ultima etapă. În total, la Campionat au participat 40 de juniori.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , biliard , juniori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.