15 iulie 2016, 14:15 Sport views 5574
5 judocani moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro
15 iulie 2016, 14:15 Sport views 5574

5 judocani moldoveni vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Cinci judocani moldoveni vor concura la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), dar numai unul dintre ei - Valeriu Duminică (81 kg) - va reprezenta Republica Moldova.

Sergiu Toma (81 kg), Victor Scvorțov (73 kg) și Ion Remarenco (100 kg) vor apăra culorile sportive ale Emiratelor Arabe Unite, iar Vladimir Oleinic (66 kg) pe cele ale Portugaliei.

"Oricum, este o mîndrie pentru noi, o dovadă clară a faptului că judoul moldovenesc are tradiții bogate, rădăcini puternice. La Rio de Janeiro, cu excepția posibilului meci Duminică – Toma, voi ține pumnii strînși pentru toți și am să mă bucur sincer dacă cineva dintre ei va urca pe podiumul de premiere", a declarat pentru agenție președintele federației naționale de profil, Andrei Golban.

În afară de judo, moldovenii vor reprezenta alte țări și la alte turnee olimpice de la Rio de Janeiro. Sofia Polcanova va concura la tenis de masă pentru Austria. Ion Guidea (lupte libere) și Serghei Țvetcov (ciclism) vor apăra culorile sportive ale României. Lotul de lupte libere al României va fi condus de moldoveanul Anatol Guidea, fratele lui Ion, care-i premiant la Campionatele Europene și Mondiale.

În componența delegației moldovenești, alcătuită de 22 de sportivi, vor concura trei sportivi naturalizați: frații Oleg și Serghei Tarnovschii (ambii la canotaj) și Aroon Coock (taekwondo), care sînt originari din Ucraina, respectiv, Marea Britanie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

judo , olimpiada , Brazilia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.