|
Marşul Turistic "VOIEVOD-2016" (Foto)
Federaţia de Luptă Naţională «VOIEVOD» a organizat cea de-a 10-a ediţie a Marşului Turistic "VOIEVOD-2016", pe malul iazului din perimetrul satului Ivancea, r-nul Orhei, în perioada 17-19 iunie 2016.
Evenimentul din acest an a adunat peste 80 de sportivi din mai multe raioane ale republicii. Marșul Turistic din acest an a întrunit și copii din familii social vulnerabile. Scopul Marșului a fost promovarea modului sănătos de viață, dar și a unei noi forme de pregătire şi relaxare înaintea unui nou sezon competițional.
Sportivii au locuit în corturi, mîncarea fiind preparată la foc deschis. Președintele Federației, Nicolae Pascaru, a salutat desfășurarea Marșului din acest an, menționînd că un asemenea tip de odihnă e un mijloc excelent de menținere a sănătății şi dezvoltare fizică a sportivilor. Aerul curat, programele culturale şi sportive, precum şi comunicarea cu semenii lasă o amprentă pozitivă în inimile copiilor, de aceea mulți dintre ei participă nu o singură dată la astfel de inițiative.
În cadrul Marşului au fost organizate concursuri, jocuri, competiţii sportive şi lecţii non-formale pe mai multe teme, menite să contribuie la socializarea şi dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin intermediul metodelor educativ-sociale.
În cadrul acestor lecții, antrenorul principal al Federaţiei, Oleg Sclifos,le-a reamintit tinerilor sportivi regulile de securitate şi de comportament, informîndu-i despre riscurile la care sînt expuși în timpul vacanței de vară, dîndu-le şi unele recomandări de evitare a acestor situații.
La rîndul său, preşedintele Federaţiei, Nicolae Pascaru, a informat sportivii despre pericolele consumului de alcool, a drogurilor și tutunului - cei mai mari dușmani al omenirii, dar și referitor la consecințele acestor vicii pentru sănătate.
Marșul s-a încheiat cu vizitarea locurilor istorice şi pitorești ale Complexului Turistic Orheiul Vechi şi a Mănăstirii din localitate.
Toţi participanții au rămas satisfăcuți, acumulînd noi experiențe şi făcîndu-și noi prieteni.
Acest proiect corespunde obiectivelor pe care le urmărim şi anume dezvoltarea culturii civice în rîndul tuturor cetățenilor, precum şi implicarea lor în diverse proiecte de voluntariat, respectarea mediului înconjurător prin îmbunătățirea stării ecologice a țării noastre, aceasta fiind unica cale de dezvoltare eficientă, sănătoasă și de perspectivă a Republicii Moldova.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1806
- Populația:
- 1143 locuitori
Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.
Comentarii
(0)