14 mai 2016, 11:50 Sport views 6094
Luptătoarea Mariana Cherdivară-Eșanu va reprezenta RM la JO de la Rio
14 mai 2016, 11:50 Sport views 6094

Luptătoarea Mariana Cherdivară-Eșanu va reprezenta RM la JO de la Rio

Republica Moldova va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august) și cu luptătoarea de stil liber Mariana Cherdivară-Eșanu.

Faptul ca atare a devenit certitudine ieri. Federația Internațională de Lupte a informat federația națională de profil că Oksana Herhel (Ucraina) a fost depistată pozitiv la controlul antidoping. Aceasta o învinsese în semifinala turneului olimpic de calificare pe Mariana Cherdivară-Eșanu. În urma descalificării luptătoarei ucrainene, dreptul de a participa la Olimpiadă i-a revenit sportivei moldovene.

Anterior în posesia biletelor olimpice de acreditare au intrat luptătorii de stil liber Evgheni Nedealco și Nicolae Ceban. "Acesta-i un succes, un rezultat al muncii depuse de antrenori, federație", astfel a concluzionat succint președintele Federației Moldovenești de Lupte Victor Peicov.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

lupte libere , Jocurile Olimpice , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.