05 decembrie 2015, 13:30 Sport views 2968
Alexandru Gaţcan a fost desemnat fotbalistul anului în Moldova
05 decembrie 2015, 13:30 Sport views 2968

Alexandru Gaţcan a fost desemnat fotbalistul anului în Moldova

Mijlocaşul echipei naţionale de fotbal şi al formaţiei ruse FC Rostov, Alexandru Gaţcan, (31 de ani) a fost desemnat astăzi la tradiţionala „Gală a laureaţilor" cel mai bun fotbalist al anului, relatează MOLDPRES.

Gaţcan a disputat 47 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat 3 goluri. La FC Rostov, fotbalistul moldovean este o piesă de rezistenţă deja al şaptelea an.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată, însă a transmis un mesaj de mulțumire prin Internet. "Mulțumesc de apreciere. Voi depune maximum de eforturi în teren pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune", a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat tatălui său.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleși de experți, sînt următorii: Alexei Koşelev (portar, Sheriff Tiraspol); Veaceslav Posmac (fundaș, Dacia Chișinău); Evgheni Cociuc (mijlocaș, Dacia Chișinău); Ricaridinho, cel mai bun atacant şi golgheter al campionatului 2014-2015. „Toate trofeele acordate sînt importante, dar cele mai dragi sufletului meu sînt cele care vizează dezvoltarea fotbalului moldovenesc", a subliniat în cadrul manifestării preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu.

Cel mai bun arbitru a fost desemnat al doilea an consecutiv Vladislav Ivancenco (Bălți). Trofeul "Fair play" a fost acordat echipei Sheriff. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Sergiu Tacot, membru al echipei naţionale. Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Andrei Negară. Trofeul "Cea mai bună jucătoare" a fost înmînat Elenei Porojniuc de la echipa rusă Kuban. Cel mai bun antrenor a devenit Iurie Osipenco (Milsami Orhei). "Acesta este primul meu trofeu individual în carieră. Sper să nu fie ultimul", a declarat tehnicianul.

La această gală a fost instituit, în premieră, trofeul „Nicolae Simatoc". Acesta a fost acordat lui Artur Ioniţă de la echipa Hellas Verona din Italia, care evoluează în serie A. Trofeul a fost oferit fratelui jucătorului de fiul lui Nicolae Simatoc, Silvio, stabilit în Spania.

Nicolae Simatoc s-a născut în 1920 la Grimăncăuţi, Briceni, iar ulterior s-a mutat cu traiul la Timișoara, România. A fost vicecampion al acestei ţări cu Ripensuia Timișoara, campion al Ungariei cu Atletic Oradea, vicecampion al Italiei cu Internazzionale Milano Italia și campion al Spaniei cu FC Barcelona.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.