17 noiembrie 2015, 17:23 Sport views 7295
Sportivul moldovean, campion mondial la Sambo
17 noiembrie 2015, 17:23 Sport views 7295

Sportivul moldovean, campion mondial la Sambo

Campion mondial la Sambo a devenit bălțeanul Serghei Oșlobanu, informează ziarul СП.

La Campionatul Mondial care s-a desfășurat în perioada 12-16 noiembrie în orașul Casablanca (Maroc), sportivul moldovean s-a dovedit a fi cel mai puternic la categoria de greutate 82 kg. În total, la competiții au participat sportivi din 82 de țări.

Potrivit celor povestite de directorul școlii sportive "B. Petuhov " Gh. Meleașchevici în finală Serghei Oșlobanu s-a întîlnit cu rusul Ilia Cocovici, absolvent al vestitei școli din Moscova "Sambo-70". Lupta a fost intensă și s-a încheiat cu scorul 3:3. Dar Serghei a executat ultima aruncare reușită, astfel i-a fost atribuită victoria, care i-a adus titlul de campion mondial.

Medalia de aur de la Campionatul Mondial a devenit încă una dintre realizările importante ale lui Serghei Oșlobanu din acest an. Ceva mai devreme, în luna mai, el a cîștigat deja titlul de campion european.

De menționat că sportivul este absolvent al Școlii Sportive din or. Bălți "B. Petuhov" și se ocupă cu sportul sub conducerea antrenorului emerit al Republicii Moldova Iulian Piaticovshi.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

sambo , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.