05 noiembrie 2015, 14:47 Sport views 6609
Judocanul Valeriu Dumunică a urcat pe locul 40 în clasamentul mondial
05 noiembrie 2015, 14:47 Sport views 6609

Judocanul Valeriu Dumunică a urcat pe locul 40 în clasamentul mondial

Judocanul Valeriu Duminică (81 kg) s-a clasat pe locul 7 la turneul de Grand Slam de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) și a urcat pe treapta a 40-ea în clasamentul mondial.

Poziția respectivă îi permite să spere la obținerea unui bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc în 2016 la Rio de Janeiro. Pentru aceasta, însă, el trebuie să aibă evoluții bune și la restul turneelor desfășurate anul curent și în 2016 pînă în preajma Olimpiadei. ”Valeriu Duminică este speranța noastră principală la obținerea unei calificări la Rio de Janeiro”, a  declarat într-o conferință de presă prim-vicepreședintele Comitetului Național olimpic și sportiv, Nicolae Piatac.

La turneul de la Abu Djabi Valeriu Duminică i-a învins, în ordine, pe Hadjam Oussama (Qatar), Alexander Wieczerrzak (Germania), De Witt (Olanda) și i-a cedat în partida a patra compatriotului Sergiu Toma, care apără în prezent culorile sportive ale Emiratelor Arabe Unite. În recalificări, în lupta pentru medalia de bronz, el a suferit înfrîngere în primul meci disputat, rămînînd pe locul șapte.

Sergiu Toma s-a clasat pe locul doi.

Cea mai mare performanță în judoul moldovenesc a fost înregistrată de Victor Florescu, care este vicecampion mondial. Victor Bivol și Sergiu Toma sînt premianți la Europene și Mondiale. Andrei Golban este vicecampion european. În perioada sovietică Valentin Guțu a fost vicecampion european la categoria supergrea.

În topul pretendenților la biletele olimpice de acreditare la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme figurează 358 de sportivi. Doar 32 cei mai buni dintre ei vor fi admiși la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

 

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , judo , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1837
Populația:
1122 locuitori

Slobozia-Chişcăreni este un sat din cadrul comunei Chişcăreni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 19 km de orașul Sîngerei și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1122 de oameni. Satul Slobozia-Chişcăreni a fost menționat documentar în anul 1837.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.