22 septembrie 2015, 09:44 Sport views 9081
Competiţie de hipism a avut loc la Budeşti
22 septembrie 2015, 09:44 Sport views 9081

Competiţie de hipism a avut loc la Budeşti

Competiţie de hipism la Budeşti. Peste 30 de cai din ţară s-au întrecut, ieri, la o cursă cu obstacole. Armăsarii şi jocheii şi-au demonstrat performanţele, dar şi lucrul în tandem. La concurs a participat şi un cal pur sânge, care costă 120 de mii de euro.

Emoţiile au fost mari, mai ales pentru jocheii care participă la campionat pentru prima dată. La concurs au participat şi armăsari ce costă cât o maşină de lux.

Echitaţia este unul dintre cele mai nobile, dar şi costisitoare sporturi. "Echipamentul este foarte scump. Doar casca costă cel puţin 100 de euro", spune antrenorul Oxana Darii.

Cursa de la Budeşti a fost urmărită de zeci de curioşi. Organizatorii spun că prin aceste competiţii vor să promoveze sportul nobil în ţara noastră. "Popularizarea sportului, portului, modului sănătos de viaţă, atragerea oamenilor în acest domeniu", a afirmat vicepreşedintele Federaţiei de Hipism Dan Suruceanu.

Câştigătorii s-au ales cu premii băneşti, cupe şi medalii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sport , hipism , competiţie , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.