23 august 2015, 09:40 Sport views 7155
Canotorul Serghei Tarnovschi cucerit bronz la Mondiale
23 august 2015, 09:40 Sport views 7155

Canotorul Serghei Tarnovschi cucerit bronz la Mondiale

Canotorul moldovean naturalizat Serghei Tranovschi a cucerit astăzi, la Milano, Italia, medalia de bronz la Campionatul Mondial de sprint, proba canoe 1000 de metri, relatează MOLDPRES.

El a sosit al treilea la finiş cu rezultatul 3 minute şi 51,583 secunde. Campionul Sebastien Brendel (Germania) a fost cronometrat în 3 minute şi 48,956 secunde, iar ocupantul locului doi, Martin Fuksa, Cehia, a parcurs distanţa în 3 minute şi 48,973 secunde.

Mîine, 23 august, Serghei Tarnovschi împreună cu fratele său Oleg vor concura în finala probei de 500 de metri.

Duetul Oleg Nuţa-Pavel Rusu a concurat în finala B la proba canoe-dublu, încheind cursa pe locul doi.

Coechipiera Zoia Mamonova nu s-a calificat în finala probei 500 de metri, kaiac.

Medalia de bronz obţinută de Serghei Tarnovschi la Mondiale este a doua anul curent după cea cucerită de un alt sportiv naturalizat Aaron Cook din Marea Britanie la taekwondo.

Cel mai bun canotor moldovean este Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv. El este dublu campion olimpic la Seul, 1988, la probele 500 şi 1000 de metri dublu, în pereche cu belarusul Viktor Reneiski, multiplu campion european şi mondial.

Fraţii Serghei şi Oleg Tarnovschi sînt originari din Lvov, Ucraina.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

canotaj , medalie , Campionat , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9325 mii locuitori
Logo

Ocniţa este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ocniţa. Amplasat  pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina, oraşul se află la o distanţă de 230 km de Chișinău. Ocniţa este cel mai nordic punct feroviar din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9325 locuitori. Apariţia Ocniţei este legată de construcţia, la sfîrşitul secolului XIX, a căii ferate Bălţi-Cernăuţi. Localitatea Ocniţa, care a stat la originile oraşului de azi, a apărut pe lîngă staţia Ocniţa în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.