|
Foto: oficial.md |
Echipa R. Moldova s-a întors cu medalii de la campionatul de telegrafie-viteza (Foto)
In perioada 15 – 17 mai 2015 in or.Svilajnac, Serbia s-a desfasurat cea de-a III-a editie a Campionatului Balcanic de telegrafie-viteza, HST-2015 (The 3rd Balkan High Speed Telegraphy Championship), care a intrunit sportivi din 13 tari. Evenimentul a fost gazduit de Uniunea Radioamatorilor din Serbia, SRS (The Savez Radio-Amatera Srbije).
Republica Moldova a fost reprezentata la categoria juniori de echipa Radioclubului „Simion Ciobanu" ER1KSC din cadrul Liceului Teoretic „Hyperion", or.Durlesti, compusa din 3 tineri sportivi, cu varsta cuprinsa intre 15 si 17 ani si instructorul de radioamatorism Valentin Ciribas (indicativ de apel – ER1AU).
Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Laura-Andrea Schimbator (indicativ de apel ER1LAU) si Victor Garbuz, ER1ADN care au cucerit cate o medalie de argint, devansati fiind de echipa de telegrafisti din Romania, tara cu traditie in acest gen de sport. Ambii campioni isi fac studiile la Liceul Teoretic „Hyperion" din or.Durlesti si practica acest sport in cadrul Radioclubului elevilor, ER1KSC – „Simion Ciobanu", infiintat in anul 2010. Iulian-Alexandru Schimbator, ER1CAF, si-a adjudecat medalia de bronz. El are in palmares participari la numeroase campionate internationale, fiind radioamator autorizat de la varsta de 11 ani. Iulian-Alexandru este elev in clasa a XI-a la Liceul Academiei de Stiinte a Moldovei.
Este pentru prima data in istoria radioamatorismului moldovenesc cand toti membrii echipei se intorc cu medalii de la un campionat international. Rezultatul echipei Moldovei la acest Campionat este unul de exceptie, tinand cont de dificultatile financiare cu care echipa se confrunta in fiecare an. La solicitarile Radioclubului de a sustine reprezentarea Moldovei la aceasta competitie, doar Directia Generala Educatie Tineret si Sport, a oferit suport pentru acoperirea taxei de participare, fapt pentru care suntem foarte recunoscatori! Restul cheltuielilor au fost suportate de parintii elevilor si instructor.
Performantele lotului moldovenesc la telegrafie-viteza se datoreaza in totalitate muncii asidue a antrenorului echipei, Valentin Ciribas, ER1AU, radioamator categoria A (avansat), care, gratie medaliilor obtinute, spera ca interesul tinerilor vizavi de acest sport intelectual va creste.
Telegrafia-viteza dezvolta abilitati de gandire strategica, puterea de concentrare, logica, agilitatea, si este foarte utila in telecomunicatiile de urgenta: situatii de calamitati naturale, dezastre, e.t.c.
Andrei Ciobanu, ER1AC, fondatorul Radioclubului, isi exprima recunostinta pentru eforturile depuse de toti cei implicati si spera ca aceste performante nu vor fi ignorate de autoritati!
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1590
- Populația:
- 392 locuitori
Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.
Comentarii
(0)