30 octombrie 2011, 11:04 Sport views 3812
30 octombrie 2011, 11:04 Sport views 3812

Şase din zece medalii de aur au fost cucerite de către boxerii din Grimăncăuţi

Grimăncăuţenii au confirmat statutul lor de locuitori ai „capitalei boxului moldovenesc”. Elevii lui Petru Caduc au luat şase din cele zece medalii de aur puse în joc în cadrul Campionatului Naţional de Box. Pe treapta secundă s-au plasat pugiliştii din Tiraspol, care au luat trei medalii de aur, iar pe locul trei municipiul Chișinău cu un singur medaliat cu aur. Finalele Campionatului Naţional s-au desfăşurat astăzi sub auspiciul Federaţiei de Box din Republica Moldova şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

La categoria 49 de kg cel mai bun a fost Tiraspoleanul Valeriu Cărma. Medaliaţii cu bronz şi aur la Campionatul Europei desfăşurat în acest anu în Turcia, Alexandru Rîşcan şi Veaceslav Gojan au fost cei mai buni în categoria 52 şi respectiv 56 de kg. Unicul Chişinăuian care a luat locul întîi în cadrul campionatului a fost Petru Apostol la categoria 60 kg. Grimăncăuţenii Violin Berzoi şi Victor Cotiujanschi au fost primii în categoriile 64 şi 75 kg, iar colegul lor, Vasile Belous calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost primul în categoria 69 de kg. La categoria 81 de kg, cel mai bun a fost pugilistul din Tiraspol, Mihail Cationov. În acelaşi timp, discipolii lui Petru Caduc, Mihail Muntean şi Roman Todorşciuc au luat aur la categoria 91 de kg şi mai mult de 91 kg.

După ce şi-au luat diplomele şi premiile băneşti oferite de Federaţia de profil, visul fiecărui dintre boxeri este de a se califica la Olimpiada de la Londra. „E primul lucru pe care vreau să-l fac acum. Să mă calific şi să ajung la Jocurile Olimpice”, a menţionat Victor Cotiujanschi. Şi Alexandru Rîşcan e cu visul la Olimpiadă. „Mă voi pregăti pentru Campionatul de calificare la Jocurile Olimpice care va fi pe 12 aprilie în Stambul, Turcia. Şi sper să mă calific”, a spus Rîşcan. Şi antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc, s-a arătat încrezător că cel puţin doi pugilişti, Alexandru Rîşcan şi Veaceslav Gojan, se vor califica pentru participarea la Olimpiadă.

Cea de-a 64-a ediţie a Campionatului Moldovei la Box s-a desfăşurat între 26 şi 29 octombrie curent la Manejul de Atletism din Chișinău, cu participarea a 84 de sportivi din peste 20 de localităţi ale ţării inclusiv din stînda Nistrului. Pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului a fost alocată suma de 150 de mii de lei, dintre care 45 mii au fost acordate de Ministerului Tineretului şi Sportului, iar restul 105 mii de către Federaţia de Box din Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.