26 februarie 2014, 15:43 Sport views 10108
Moldoveanul Octavian Nacu a fost la un pas de titlul mondial
26 februarie 2014, 15:43 Sport views 10108

Moldoveanul Octavian Nacu a fost la un pas de titlul mondial

Campionul Moldovei la sambo Octavian Nacu a obţinut medalia de argint la Cupa Mondială printre seniori. Luptătorul moldovean a făcut spectacol în cîntarul de 62 de kg, cedînd doar în finală în faţa belorusului Ivan Anestevici. Ceilalţi opt reprezentanţi ai Moldovei au obţinut rezultate mult mai modeste. Cu toate acestea, antrenorul lotului naţional Iulian Petcovschi s-a arătat mulţumit de evoluţia discipolilor săi.

„După mine, sportivii au îndreptățit toate aşteptările, luînd în consideraţie că pentru pregătiri au fost alocate sume mizere de bani. Faptul că avem un sportiv premiant deja este o performanţă excepţională. Octavian Nacu este primul reprezentant al Moldovei la proba masculină care a obţinut o medalie la Cupa Mondială printre seniori", a spus Petcovschi.

Cupa Mondială de Sambo s-a desfăşurat între 19-21 februarie în capitala Belarusului, oraşul Minsk. Competiţia i-a reunit pe cei mai buni sambişti din 12 ţări ale lumii. Următoarea etapă a Cupei Mondiale la lupta sambo va avea loc între 24-26 martie la Moscova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , sport , sambo , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.