23 decembrie 2013, 09:46 Sport views 6028
23 decembrie 2013, 09:46 Sport views 6028

Viorel Bologan şi Svetlana Petrenco - şahiştii anului 2013 în Moldova

Foto: trm.md

Cei mai buni şahişti ai anului 2013 sunt Viorel Bologan şi Svetlana Petrenco. Svetlana Petrenco şi-a ridicat personal premiul, în timp ce Viorel Bologan este în Qatar, notează Mesager.

Toate premiile au fost înmînate de către preşedintele Federaţiei de profil, Igor Dodon. Titlul lui Bologan a fost ridicat de tatăl acestuia.

Svetlana Petrenco a devenit pentru a opta oară campioană naţională, iar în 2013 a reprezentat cu succes Republica Moldova la competiţiile internaţionale. "Am avut un an stabil. Cred că în şahul feminin urmează o generaţie care ne va aduce rezultate bune de pe arena internaţională. Mă refer la Diana Baciu sau Olga Hîncu", susține șahista.

La categoria de vîrstă pînă la 16 ani au triumfat Oleg Gorbanovschi şi Irina Bostan, la 18 ani au cîştigat Liviu Cerbulenco şi Gabriela Cazacu, ultima fiind desemnată Miss Şah. La juniori cei mai buni au fost Nichita Morozov şi Diana Baciu.

Anul 2014 se anunţă unul bogat în evenimente pentru şahiştii moldoveni. În februarie la Chişinău va veni preşedintele FIDE, Kirsan Iliumjinov, cu ocazia unui turneu internaţional.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sport , șah , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.