01 aprilie 2023, 15:30 Caleidoscop views 2425
Amintiri de Întîi Aprilie: Ce i-a făcut pe moldoveni să rîdă
01 aprilie 2023, 15:30 Caleidoscop views 2425

Amintiri de Întîi Aprilie: Ce i-a făcut pe moldoveni să rîdă

Astăzi lumea sărbătorește 1 aprilie – Ziua rîsului, a glumelor și a păcălelilor amuzante. În fiecare țară această zi este sărbătorită în felul său, conform obiceiurilor deja stabilite. Și care ar tradițiile de păcăleală reciprocă în Moldova și cît de mult îi ajută umorul pe cetățenii noștri în viață? Noi.md a decis să efectueze un sondaj.

Răspunsurile au fost împărțite: cineva s-a dovedit a fi un iubitor de păcăleli încă de la banca școlii, iar unii sînt atenți la glume pentru a nu jigni pe nimeni din întîmplare. Dar într-un singur lucru, răspunsurile trecătorilor au fost în consonanță – simțul umorului și rîsul în viața de zi cu zi nu le sînt străine și nici măcar nu au nevoie de un motiv special pentru a-și păcăli în mod inofensiv prietenii:

"1 aprilie - nu ai încredere în nimeni! Bineînțeles, sînt din Odesa, 1 aprilie este Ziua rîsului la Odesa. AM fost păcălit și am păcălit, dar, în principiu, de fiecare dată binevoitor, pentru că rîsul prelungește viața!"

"Nu prea sînt de acord cu asta, pentru că unele glume pot jigni pe cineva. În primul rînd, un zîmbet face ziua mai plăcută și îmi place să glumesc cu prietenii, dar respectînd măsura"

"Am păcălit, dar nu-mi amintesc. Umorul este foarte important pentru mine, pentru că fără umor și fericire nu poți trece prin viață."
„De cele mai multe ori la școală glumeam în clasă”

„A fost o situație în care colegii de la școală au pus pe uşă o pungă cu făină, iar cînd cineva a intrat, i-a căzut în cap”

„Fără umor viață nu este interesantă”,

"Și au am păcălit și pe mine m-au păcălit. În companiile de bărbați așa păcăleli mai sînt, nu le poți poți aminti la televizor. Și din cele de la, mereu, chipurile, ai spatele alb de cretă"

„Îmi amintesc că la școală, cel mai des se spunea, de exemplu, te-ai murdărit”

„Nu am fost păcălit, intuiția funcționează în acest moment”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

amintiri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.