09 ianuarie 2013, 10:55 Caleidoscop views 6353
09 ianuarie 2013, 10:55 Caleidoscop views 6353

Cuvîntul anului 2012 în SUA: ”hashtag”

Cuvîntul ”hashtag”, folosit pe Twitter pentru a se referi la eticheta care grupează comentarii despre aceeaşi arie tematică, a fost ales cuvîntul anului 2012 în SUA de către American Dialect Society, semnalează site-ul societății, citat de lenta.ru.

Pe Twitter şi în alte locuri, aşa-numitele „hashtag au creat tendinţe sociale instantanee, fiind capabile să răspîndească mesaje despre chestiuni care merg de la politică la cultura pop”, a semnalat, într-un comunicat, Ben Zimmer, preşedinte al New Words Committee din cadrul American Dialect Society.

”Hashtag” defineşte acel cuvînt care, precedat de simbolul #, arată categoria tematică, ceea ce facilitează căutarea de comentarii pe internet.

În 2012, cele mai căutate au fost cele referitoare la marile evenimente ale actualităţii, precum #London2012, în contextul Jocurilor Olimpice, #Obama şi #Romney, datorită candidaturilor lor la preşedinţia SUA, #WhitneyHouston, în urma decesului cunoscutei cîntăreţe.

Deşi acest cuvînt se foloseşte de mai mulţi ani pe Twitter, „în acest an a devenit un fenomen cu adevărat ubicuu”, a semnalat Zimmer, care a subliniat că aşa-numitele ”hashtag” au ajuns să fie incluse şi în limbajul oral.

”Uneori, într-o conversaţie, cineva foloseşte un ”hashtag” pentru a introduce un concis metacomentariu despre ceea ce s-a spus”, a adăugat Zimmer.

În cursa pentru titlul de cel mai popular cuvînt al anului, ”hashtag” a devansat alţi termeni foarte des auziţi în 2012, precum ”Gangnam Style” sau ”YOLO”. Cuvîntul anului 2010 a fost ”Twitter”, iar cel al anului 2011 – ”Occupy”.

Cuvinte cheie:

internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.