08 septembrie 2013, 10:50 Caleidoscop views 21505
08 septembrie 2013, 10:50 Caleidoscop views 21505

Cele mai populare falsuri - 20 şi 50 de euro: cum se determină autenticitatea

Banca Centrală Europeană susține că în circulație permanent se află un număr mare de bancnote euro false. Bancnotele retrase din circulatie a crescut foarte mult in al doilea semestru al anului trecut.

Autoritățile europene au retras din circulație, în primele șase luni ale lui 2009, un număr record de bancnote euro false: peste 413.000, cu aproape 80.000 mai mult decît anul trecutб relatează mke.ee.

Bancnotele de 20 și 50 de euro sînt cele mai predispuse la falsificare. Cea  mai contrafăcută unitate monetara rămne cea de 2 euro.

Se întlnesc și bancnote multiplicate la xerox color și de multe ori calitatea  falsurilor este destul de înaltă, astfel încît ar trebui să ştii întotdeauna la ce să atrageți atenția.

Primul element de securitate disponibil vizual sînt semnele vizibile la lumină. Este dificil de a falsifica  și poțiunile cu asperități ale hîrtiei pe care se tipăresc bancnotele.

Dacă aţi intrat în posesia de bani falşi, trebuie să contactaţi imediat poliţia, după ce vă amintiți unde ați primit bancnotele. Dacă veţi încerca, chiar și în necunoştinţă de fals să vă răsplătiți cu bani falși și vînzătorul va depista acest lucru, el va fo obligat să anunțe poliția.

Plățile cu cardul bancar sînt mai comode și sigure, dar nu oriunde cardurile sînt acceptate.  

Cuvinte cheie:

bani , falsificare , euro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.