02 aprilie 2012, 11:17 Caleidoscop views 4043
02 aprilie 2012, 11:17 Caleidoscop views 4043

Vara Pămîntul, Venus și Soarele se vor alinia într-o linie

Un fenomen unic – alinierea planetelor cu participarea lui Venus, a Terrei și Soarelui  va avea loc în iunie curent.

„Venus, Pămîntul şi Soarele se vor alinia într-o linie dreaptă pe 6 iunie. Mai mult așa ceva în secolul XXI nu se va întîmpla. O asemenea paradă se întîmplă mult mai rar decît, de exemplu, alinierea Soarelui, Lunii şi Pămîntului. În aceste zile de vară, Venus va trece pe lîngă discul Soarelui", - a spus cercetătorul de la Observatorul Pulkovo Serghei Smirnov, citat de Interfax.

Din punctul de vedere al ştiinţei alinierea planetelor nu va avea nici un efect asupra planetei noastre şi locuitorilor săi.

Alinierea planetelor este fenomen astronomic, în care un anumit număr de planete din sistemul nostru solar se aliniază într-o singură linie. Vizual obiectele par a fi aproape pe cer.

În luna mai a anului trecut pentru prima dată în ultimele decenii planetele Mercur, Venus, Marte și Jupiter s-au aliniat într-o linie dreaptă de la Soare. Ultima dată un asemenea fenomen a avut loc o sută de ani în urmă, dar planetele au fost  eclipsate de Soare.

Conform calculelor făcute de astronomi, oamenii vor avea în curînd o altă şansă de a se bucura de un fenomen unic, atunci cînd la 21 decembrie 2012 se vor alinia într-o linie şase planete - Mercur, Venus, Pămînt, Marte, Jupiter şi Saturn.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
2240 locuitori

Podoimița este un sat din cadrul comunei Podoima din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 144 km de Chișinău. Populaţia satului Podoimița alcătuia 2 240 oameni în anul 2000. Satul Podoimița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.