27 martie 2012, 15:10 Caleidoscop views 4200
27 martie 2012, 15:10 Caleidoscop views 4200

Fenomen la înălţime: "norii OZN"

Un fotograf amator din Statele Unite a surprins o serie de imagini uimitoare pe cerul de deasupra Parcului Natural Mount Rainer, scrie Daily Mail.

Tyler Mode a fotografiat nişte formaţiuni noroase care, deşi destul de comune pentru zona respectivă, pot părea bizare la prima vedere.

Este vorba despre norii lenticulari (Altocumulus lenticularis) sau norii eliptici, care apar în special în zonele montane.

Aceşti nori au forma unor lentile şi apar în zonele înalte, cu vînturi puternice, unde nivelul umidităţii este ridicat.

Din cauza formei lor, norii lenticulari îi fac uneori pe cei care-i văd să creadă că au de-a face cu OZN-uri. De altfel, din acest motiv mai sunt numiţi "norii OZN". În timp ce unii asociază forma lor cu o spirală, alţii cu o tornadă sau cu un şir de inele dispuse unele peste aletele vertical.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
199 locuitori

Сărpineanca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 199 de oameni. Satul Cărpineanca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.