15 februarie 2017, 15:40 Caleidoscop views 3063
Care este cea de-a doua cea mai vorbită limbă în diferite țări (Foto)
15 februarie 2017, 15:40 Caleidoscop views 3063

Care este cea de-a doua cea mai vorbită limbă în diferite țări (Foto)

Site-ul MoveHub a creat un infografic în care arată țările lumii și a doua limbă ca importață în țara respectivă. Urmărind graficul observăm că a doua limbă s-a conturat în funcție de trecutul țării, de cine a fos colonizat ș.a. Mai jos vă invităm să vedeți tendințele la nivel global.

Europa

A doua limbă a țărilor care au fost membre a Uniunii Sovietice – Estonia, Letonia, Lituania și Ucraina – rămîne Rusă. Franța și Italia dețin engleza ca a doua limbă. Iar, România, Serbia și Slovacia, care au fost membri ai Imperiului Austro-Ungar, mai au limba maghiară ca a doua limbă.

Africa

Majoritatea oamenilor de pe acest continent vorbesc engleză, italiană sau franceză din cauza colonialismului. Astfel, în Algeria a doua limbă este franceza, reflectînd ocupația Franceză a statului. Italiană este a doua limbă în Libia, Egipt și Sudan, unde mai este considerată a doua limbă și engleza.

Asia, Oceania și Orientul Mijlociu

Conform hărții a doua limbă în Australia este Mandarin Chineză, reflectînd o populație numeroasă din China. În China a doua limbă este cantonează, în timp ce națiunile tropicale Malaezia și Singapore au mulți vorbitori de engleză. În Coreea de Sud a doua limbă este engleza, în timp ce în Japonia este coreeană.

America Centrală

Este bogată în limbi vorbite ca a doua limbă, dar creola este vorbită în principal în Haiti. America de Nord

Spaniolă este a doua limbă pentru Alaska și Statele Unite ale Americii. În Canada a doua limbă oficială este franceza, iar în Mexic nNahuatl(cunoscut istoric ca aztecă).

America de Sud

Nativa Quechua este a doua limbă vorbită în Ecuador, Peru și Bolivia. Brazilia a moștenit spaniolă ca limbă străină în timp ce Surinam deține engleză – reflectînd colonizarea britanică la începutul secolului al 17-lea. În Chile a doua limbă este engleza, iar în Argentina este italiana.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

limba , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.