31 ianuarie 2017, 12:01 Caleidoscop views 7283
Cea mai longevivă femeie din Bălți a împlinit 102 de ani (Video)
31 ianuarie 2017, 12:01 Caleidoscop views 7283

Cea mai longevivă femeie din Bălți a împlinit 102 de ani (Video)

Cea mai longevivă femeie din Bălți, Antonina Șelistova, a împlinit 102 de ani. Bătrîna și-a sărbătorit ziua de naștere pe data de 28 ianuarie. Să o felicite pe omagiată au venit rudele, dar și reprezentanții autorităților publice locale, care au pregătit bătrînei un cadou special, 5.000 de lei, acordați din Fondul Municipal de Susținere Socială Bălți, informează BTV.

Secretul longevităţii sale este modul sănătos de viaţă, cît mai multă mișcare și emoții pozitive. Bătrîna mai spune că a început să lucreze la vîrsta de numai 7 ani.

Antonina Șelistova este un adevărat poliglot. Ea vorbește în limba de stat, în limba rusă, ucraineaă și chiar în limba germană și ține minte încă multe poezii.

În ciuda vîrstei înaintate, bătrîna face încă treburi casnice a mărturisit fiica ei, care are grijă de mama sa deja de 34 de ani. Ea spune că Antonina Șelistova are mereu același sfat și urare de bine pentru oameni, să aibă sănătate și muncă ușoară.

La vîrsta de mai mult de un secol, femeia se poate mîndri cu 9 copii, zeci de nepoți și strănepoți. Majoritatea dintre ei sunt stabiliți cu traiul în Germania , Rusia și Israel și vin în vizită cel puțin o dată în an, la sărbătorile Pascale.

La Bălți a devenit deja o tradiție, ca cei mai longevivi oameni să primească ajutor material chiar de ziua lor de naștere.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

Vîrsta , viata , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
798 locuitori

Sevirova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca și Sevirova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Sevirova a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.