14 februarie 2012, 09:41 Caleidoscop views 3318
14 februarie 2012, 09:41 Caleidoscop views 3318

Cum erau testate vestele antiglonţ acum 80 de ani

LiveLeak publică un filmuleţ de arhivă, care arată modul cum erau testate vestele antiglonţ în urmă cu mai bine de 80 de ani.

Acţiunea se petrece în anul 1931, în Washington (SUA), iar clipul este intitulat "Cum 'supravieţuieşte' o vestă antiglonţ după ce e împuşcată".

În imagini, se poate observa cum mai mulţi bărbaţi, care poartă vestele respective, sunt împuşcaţi în piept, de la numai cîteva zeci de centimetri, însă nici nu tresar, avînd puterea chiar să zîmbească.

Unul dintre participanţi are atît de multă încredere în vesta sa, încît fumează un trabuc în timp ce un ofiţer se pregăteşte să îl împuşte.

În clip, pot fi observate şi găurile lăsate de gloanţe în veste. La final, participanţii la experiment strîng mîna poliţiştilor, zîmbind. Din păcate, filmuleţul nu are şi sunet.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.