|
Cadouri de Anul Nou care aduc ghinion
Alegînd un cadou, nu trebuie să uiți că există persoane superstițioase care cred în semne, potrivit cărora unele cadouri pot fi considerate nepotrivite.
Există cîteva lucruri pe care nu este de dorit să le faci cadou, deoarece ele au o energie negativă. Dintre cadourile considerate periculoase fac parte oglinda, portmoneul, vesela, batista, perlele, cărțile, cuțitele, foarfecele și alte obiecte ascuțite.
Obiectele cu tăiș îi condamnă la eșec pe toți cei ce locuiesc în casa respectivă. După cum se știe, obiectele ascuțite acumulează o mare cantitate de energie negativă.
Potrivit superstițiilor, vesela nu se dăruiește goală deoarece poate aduce lipsa de bani.
Însă dacă pui ceva în ea, de exemplu o monedă, un astfel de cadou, dimpotrivă, va aduce fericire.
Nu se recomandă să-i dăruiți ceas persoanei iubite. Ceasul simbolizează despărțire, și încă de lungă durată. Pe vremuri, ceasurile erau lăsate la momentul despărțirii, uneori pentru totdeauna. A lăsa ceasul acasă, plecând pe alte meleaguri, era percepută drept nedorință de a mai reveni.
Nu se cuvine să dăruiești cărți unui cuplu căsătorit. Se consideră că o carte dăruită poate provoca trădarea. Nu se cade să dăruiești, nici să primești în dar un portmoneu. S-ar putea să pierdeți șansa de a cîștiga bani. Dacă însă se vor pune bani în portmoneu, acesta, dimpotrivă, va atrage bogăția.
Vechile legende și superstiții susțin că perlele simbolizează lacrimile văduvelor nealinate și ale copiilor. Un asemenea cadou atrage boli, lacrimi și pierderi. Persoanelor superstițioase în etate nu se cuvine să le dăruiți lumînări, prosoape, papuci de cameră și ceasuri. Dacă acestea cred în semne, ele vor aprecia cadoul ca pe o aluzie la plecarea lor din viață în anul care vine.
Batista simbolizează griji și necazuri. Alegând un cadou, ține minte că acesta trebuie să fie dăruit din toată inima. Doar atunci va aduce bucurie. Și nu uita că acțiunea negativă a unui cadou periculos poate fi evitată dacă îi dai în schimb o monedă celui care ți l-a dăruit.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1732
- Populația:
- 353 locuitori
Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.
Comentarii
(0)