08 februarie 2015, 11:53 Caleidoscop views 13984
08 februarie 2015, 11:53 Caleidoscop views 13984

Baza secretă nazistă în lacul misterios de sub Antarctica?


Foto: dailygalaxy.com 

După mulți ani de încercări, cercetătorii ruși au ajuns, în cele din urmă, la apele lacului Vostok, ascuns sub gheața Antarcticii. El ar putea conține indicii importante referitoare la evoluția vieții pe Terra. În plus, conform zvonurilor, ar fi găzduit chiar o bază nazistă secretă.

Oamenii de știință s-au oprit la adîncimea de 3.768 de metri, acolo unde au dat de suprafața lacului. Potrivit specialiștilor, lacul poate oferi noi informații în legătură cu formele extreme de viață de pe Pămînt, dar și referitoare la evoluția vieții pe planeta noastră.

"Dacă au avut succes, efortul lor va transforma modul în care este studiată Antarctica și ne va oferi o viziune radical diferită asupra a ceea ce există sub stratul imens de gheață din Antarctica", a declarat specialistul american John Priscu, implicat în misiuni similare în trecut. Rușii sapă de cîteva săptămîni, încercînd să ajungă la acest lac care nu a fost expus mediului exterior de 20 de milioane de ani.

Despre acest lac au fost vehiculate pînă acum numeroase informații, mai mult sau mai puțin adevărate. Se spunea chiar că el ar fi adăpostit o bază secretă nazistă.

Acolo ar fi fost duși pentru clonare chiar Hitler și iubita lui, se mai spunea. Astfel de știri au doar calitatea de a amuza în prezent, căci lacul a fost inaccesibil pînă acum, iar reușita rușilor este cu atît mai notabilă din acest punct de vedere.

Lacul ar putea avea condiții similare celor de pe planeta Marte sau satelitul lui Jupiter, Europa. Lacul Vostok are o suprafață totală de 15.690 kilometri pătrați, operațiunile de forare începand acolo încă din anul 1998.

Echipamentul folosit a inclus senzori speciali care să îi avertizeze pe cercetători în momentul în care ajungeau la apa lacului. Operațiunea de forare a fost stopată în trecut din cauza îngrijorărilor comunității internaționale legate de contaminarea lacului.

Pe de altă parte, britanicii încearcă și ei să ajungă la un alt lac ascuns sub Antarctica, Ellsworth. În această regiune polară se află peste 70 de lacuri care așteaptă să fie studiate, americanii fiind și ei implicați într-un proiect identic.

Cuvinte cheie:

lacuri , Pamint , descoperire , nazisti

Comentarii

 (3)
  • #3 kkk Răspunde Citează selecţia
    Пили, пьем и будем пить!
    Похоже, редактор был зело пьян, domnule Видмедь (пардон, Медведь = Bear), ты абсолютно прав. Народная "традиция", moldovenii.md  nostri и другие дружеские этносы (в т. ч. журналисты, газетчики и даже парламентарии и господа министры) закладывают за воротник-то будь здоров ("никто не сравнится с матильдой моей").
  • #2 Bear Răspunde Citează selecţia
    <b>undefined:</b><br><div class="quote">Интересно, эта статья какого года???</div><br>Судя логически статья 2010 - 2011 года!<br>Либо редактор был пьян и перепутал цифры, когда печатал сей шедевр!<br>
  • #1 Vyacheslav Răspunde Citează selecţia
    В декабре 2012 года ученые снова приедут на станцию "Восток", пробурят свежий лед, полученный непосредственно из озерной воды, и отдадут его для анализа геохимикам, кристаллографам и микробиологам. На этом работы опять прекратятся. Реальное проникновение в озеро произойдет лишь в 2013-2014 годах.

    Интересно, эта статья какого года???
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.